Хелоуински филми

1.Кошмар на улица Елм ( A Nightmare on Elm Street ) 1984

 

 

 

 

 

 

 

 

Като първи филм в класацията избрахме класика в жанра. ‘’ Кошмар на улица Елм’’ е доста известен филм на ужасите от режисьора Уес Крейвън, който е доста добре познат особено при страшните филми.

Този филм е с  IMDb рейтинг 7.4/10 и е за 17+ години.

Тийнейджъри е малък град започват да изчезват безследно. Дъщерята на полицай, Нанси Томпсън, стига до извода , че причината е Фред Крюгер, добре познат насилник на деца, който бива изгорен жив от родители на жертвите преди много години.

Сега Крюгер се връща в сънищата на децата на убийците си, присвоявайки си животите им като отмъщение.

Нанси и приятелят и Глен трябва да измислят план с който могат да примамят чудовището от света на кошмарите в реалния…

2.Психо ( Psycho ) 1960

 

 

 

 

 

 

 

 

Продължаваме класацията с още един доста прочут филм , а именно ‘’ Психо ‘’ на Алфред Хичкок, който сам финансирал филма.

Филмът е с  8.5/10 IMDb рейтинг, което е много високо.  И също е за 17+.

Когато брокера Марион Крейн се опитва да започне живота си на чисто с огромна сума откраднати пари в джоба си се озовава в прословутия мотел Бейтс, където мениджъра Норман Бейтс  се грижи за болната си майка. Мястото изглежда леко зловещо, но добре… докато Марион не решава да влезе под душа.

3.Сиянието ( The shining ) 1980

 

 

 

 

 

 

 

 

И отново продължаваме с добре познат филм, поредната адаптация по роман на прочутия Стивън Кинг ‘’ Сиянието ‘’.  Той е режисиран от Станли Кубрик,  един от любимците на феновете на хорор филмите.

IMDb давa на този филм 8.4/10 и отново е препоръчано да не се гледа от деца под 17 години.

Джак Торънс приема работа като пазач е хотел Овърлук, където заедно със съпругата си Уенди и сина им Дани, трябва да живеят изолирани от останалия сят през зимата. Но те не са подготвени за лудостта, която ги чака.

4. Нещото ( The thing ) 1982

 

 

 

 

 

 

 

 

‘’ Нещото ‘’ на Джон Карпентър е номиниран за 3 награди. Има рейтинг 8.3/10 от IMDb и както се досетихте, не се препоръчва за лица под 17 години.

В Антарктика, група американски изследователи са притеснени в базовия си лагер от хеликоптер, който стреля по куче. Когато прибират животното, то напада както хора, така и кучетата в лагера и по този начин те окриват, че звярът може да приема формата на своите жертви.  Пилот на хеликоптер и лекарят на лагера водят екипажа в отчаяна, кървава битка срещу злобното създание, преди то да ги унищожи всички, един по един.

5. Гумена глава ( Eraserhead ) 1977

 

 

 

 

 

 

 

 

Филмът на Дейвид Линч ‘’ Гумена глава ‘’ е хорор / научна фантастика, подходящ за лица над 13 години с рейтинг от 7.3/10 IMDb.

Хенри Спенсър се опитва да оцелее в лудия свят в който живеем, да се спаси от ядосаната си приятелка и непоносимите писъци на новороденото му дете мутант… Но ще успее ли да задържи здравия си разум?

6.Средата на лятото ( Midsommar ) 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Хорор филма на Ари Астер ‘’ Мидсоммар ‘’ е с рейтинг 7.1/10 и не е препоръчан за лица под 17 години.

Приятели пътуват до Швеция, за да учат като антрополози на летен фестивал, който се провежда на всеки 90 години в далечния роден град на един от тях. Това, което започва като мечтана ваканция на място, където слънцето никъде не залязва, постепенно се превръща в кошмар когато местните ги канят да участват в техните празнични ритуали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *