10 истории, които ни накараха да се усмихнем през 2021 г.

Yoshio Kinoshita practices skateboarding at a park in Daito, Osaka Prefecture, October 6, 2021. Picture taken on October 6, 2021. REUTERS/Akira Tomoshige

ПАПАТА

10-годишно момче прекъсна аудиенция при папа Франциск във Ватикана. Детето се качи на сцената и няколко пъти поиска шапката на главата на Римокатолическата църква. Случката развесели всички присъстващи в залата, а папата изтъкна колко е хубаво децата да са толкова спонтанни и свободни в действията си, след което се помоли за момчето.


ЙОШИО КИНОШИТА

Йошио Киношита е живо доказателство, че можете да научите нови трикове, колкото и възрастен да сте. 81-годишният мъж кара скейтборд по рампите в местния парк в Осака почти всяка сутрин, приемайки съвети от скейтбордисти, десетилетия по-млади от него. Киношита препоръчва този спорт като начин за предотвратяване на деменцията.


ЧЕРВЕНИ РАЦИ

Множество пътища на австралийския остров Рождество бяха затворени заради годишната миграция на червените раци. По това време на годината те излизат от горите и се насочват към океана. Миграцията започва с първите валежи, обикновено през октомври или ноември.Червените раци започват похода към океана по едно и също време, за да хвърлят хайвера си. Резултатът е зрелищен червен спектакъл.


БОЖИ

Един от най-разпознаваемите пътници в Истанбул е уличното куче Божи, което обожава да се вози в различни превозни средства – фериботи, автобуси и влакове, обикаляйки най-големия град в Европа. Служители на общината в турския мегаполис следят Божи с микрочип и забелязват, че на ден той сменя по 29 метростанции.


ВЕНЕЦИЯ

Любителите на музиката във Венеция се насладиха на произведения на Вивалди, който е роден в града, благодарение на изпълненията на струнен квартет , свирещ на борда на лодка във формата на цигулка , движеща се бавно по един от най-известните канали на града. 12 метровия кораб наречен „Ноевата цигулка“ е построен като почит към жертвите на COVID-19.


ВИТОРИЯ БУЕНО

Когато майката на Витория Буено за първи път я води в залата за балет, тя се притеснява дали петгодишното й дете ще се впише. Родена без ръце, желанието на Буено е да стане балерина и въпреки, че първоначлно това изглеждало нереалистично, тя сбъдва мечтата си. Талантът й я превръща в звезда в социалните мрежи и вдъхновение за мнозина.


ТАНЦИ С КУЧЕТА

Любители на кучета и техните домашни любимци привлякоха вниманието на хората в Москва по време на кучешко изложение. Те се включиха в състезание по танци, представяйки се в две дисциплини – свободен стил и танц за двама.


КОЛЕТ МЕЙЗ

Колет Мейз споделя, че започва да свири на пиано, когато е едва на четири. Днес, на 106 годишна възраст, тя продължава да го прави , а от дома й в Париж се лее музиката на Шуман, Дебюси и Шопен.


КОСТЕНУРКИ

Тъй като хората избягваха да ходят на плаж по време на пандемията от COVID-19, десетки от застрашените сенегалски костенурки излизаха ежедневно да поплуват необеспокоявани във водата. Те са в списъка със застрашени видове от Международния съюз за опазване на природата. Царството им обаче не продължи дълго, тъй като хората се върнаха на плажовете, а малките костенурки отново се оттеглиха.


ВУЛКАН

Учени в подножието на вулкан в югозападната част на Исландия използваха лавата му като гигантска скара, за да приготвят лека закуска, докато изучават изригването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *