Зимни спортове

Зимата е тук. Готови или не, студът е завладял нашите така любими слънчеви и топли мисли за всички забавления на открито… а да не се присещаме и за анти-забавно-юношество ситуацията, в която сме попаднали. Сякаш единствената ни алтернатива да просъществуваме е да се затворим вкъщи под куп топли одеяла, стиснали здраво поредната чаша с парещ чай. Да, но всъщност не. Желанието за движение и за забавление на великия човешки род не е свело глава дори пред повелителната сила на студа. На разположение имаме немалко алтернативи, достъпни за всички!
Какво можете да спотувате през зимата?
Не губете мотивация да спортувате и да се движите- да бъдете здрави! Ето няколко неща, които е изключително вероятно да ви харесат:

  • ски
  • сноуборд
  • кънки на лед
  • пързаляне с шейни (същинска ретроспекция към детството)

Звучи интригуващо, но къде могжете да практикувате тези спортове?
На територията на нашата родина природата е създала завидни условия за практикуването на всички горепосочени.

  • ски/сноуборд

Както знаете, природните ни богатства не свършват до Розовата долина и еделвайса. Алпийският характер на Рила и Пирин буквално ни „носи на поднос” най-добрите условия за ски туризъм на Балканите. Те не са единствените подходящи планини за ски, разбира се. Нека не забравяме Осоговската планина, Витоша (тя е на един поглед разстояние от нас!), Родопите. Почти всяка от изброените планини има на територията си поне по два зимни курорта, така че всичките ви извинения да бездействате зимно време току-що бяха разбити!

  • кънки на лед

Ще се учудите колко ледени пързалки се намират само в столицата ни! Те са както на открито (ледена пързалка „Юнак”, ледена пързалка „Спортна София”), така и на закрито (ледена пързалка „Ариана”, зимна пързалка „Славия”, „Зимен дворец на спорта”, синтетична ледена пързалка в мол „Парадайс център”). Виждате ли? Ако имате желание да уплътните ежедневието си, няма какво да ви спре 😊.

  • пързаляне с шейна

Може и да ви звучи инфантилно, но не можете да отречете колко е забавно. Съберете точната компания и се забавлявайте през ваканцията! За целта не са ви необходими много особени условия- наклон и сняг, а може, разбира се, да ползвате долните части на зимните ни курорти, но внимавайте за скиори и сноубордисти! Кварталният парк също може да е една страхотна възможност.

Ето! Доказах ви, че зимата може да се превърне активен и любим сезон. Оттук остава вие сами да решите коя дейност би паснала най-много на интересите ви и да се ориентирате към нея. Която и да изберете, няма да сбъркате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *