Зимни олимпийски игри 2022 Пекин „Заедно за споделено бъдеще“

Започваме обратното броене до зимните олимпийски игри 2022! Дългоочакваният форум ще се състои тази година от 4-ти до 20-ти февруари в Пекин, който ще стане първият град, домакинствал както на летни, така и на зимни олимпийски игри.

Ще изпратим немалко състезатели, представители на разнообразни спортове. Българските спортисти спечелиха квоти за участие в следните спортове и дисциплини: биатлон – 4 мъже и 4 жени, алпийски ски – 2 мъже и 1 жена, ски-бягане – 1 мъж, ски-скок – 1 мъж, сноуборд – 1 мъж и фигурно пързаляне – 1 жена. Квалификационните състезания бяха проведени през декември и началото на януари. 15 български спортисти ще участват на игрите.

На тази олимпиада страната се завръща във фигурното пързаляне за първи път след зимните олимпийски игри в Торино през 2006 година. Квота за игрите спечели Александра Фейгин. Спортистите ни ще гостуват в три различни олимпийски села на територията на Китай. В олимпийското село в Пекин, където се провеждат състезанията на лед, ще бъдат настанени нашите спортисти от фигурно пързаляне и шорттрек. В Йенцин ще са българските състезатели в алпийските ски и шейните, а в Джандзяку – спортистите от биатлона, ски-бягането, ски-скока и сноуборда.

Нека пожелаем успех и безаварийни стартове на нашите атлети! Очаквайте статия за преживяванията, емоциите и постиженията им в следващия брой!

Полезни линкове за по-заинтригуваните, най-вече за най-нетърпеливите :

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *