Забавен начин да прекарате Коледа

За да прекарате една незабравима Коледа сред  уют и миризма на канелени сладки, ви предлагаме и книги на коледна тематика. Първите книги са  за по-малките ученици:

„Осем истории за Коледа“ от Астрид Линдгрен

 

 

 

 

 

Тази книга ще ви донесе една магическа Коледа с героите на Астрид Линдгрен. Ще се срещнете с децата от Шумотевица, ще надникнете в къщата на Мадикен, а с Емил и неговите щури приятели ще се веселите в Катхулт. И да не си помислите, че Пипи ще отсъства. Тя ще ви разсмее до сълзи с нейното велико похищение на коледна елха. Накрая ще се стоплите с историите за Томтето, което обикаля дворовете и носи покой и радост на семействата.

„Коледните истории на Точица“

 

 

 

 

 

Коледните истории на Точица“ е забавен детски роман за вълшебните коледни традиции и обичаи от цял свят. Идва ли краят на годината, децата час по час питат: Колко дни остават до Коледа?. Дойде ли декември, милиони деца се питат били ли са достатъчно послушни. А в навечерието на Коледа всяко дете си обещава, че този път, ето този път вече ще успее да издебне Дядо Коледа, докато оставя подаръците. И Точица не прави изключение. Но този път, тази Коледа, всичко се случи по различен начин…

 

„Коледна песен“ от Чарлз Дикенс

Това е книга за ценностите в човешкия живот – за това какви трябва да бъдем, за грешките, които правим, и за възможната промяна. Припомня ни неща, които често забравяме, носени от вихъра на ежедневието.

 

 

 

 

 

 

„Честита Коледа“  Приказни истории за деца и възрастни

          На най-светлия празник в годината вдъхновението си са посветили едни от най-известните и любими български и чужди писатели. Разказите на Александър Куприн, Иван Вазов, Антон Чехов, Елин Пелин, Селма Лагерльоф, Братя Грим, Георги Райчев, Йордан Йовков и редица други майстори на словото ни сближават с културата на различни народи, с техните коледни традиции и с вълнуващото усещане за същността на празник

 

 

 

 

 

 

 

Как Гринч открадна Коледа“ от  Доктор Сюс

Доктор Сюс ни пренася в една пещера, намираща се над градчето Хувил. В нея живее Гринч – злонраво и начумерено създание. Една от най-отличителните черти на героя е зеленият му цвят, а характерът му е запомнящо се егоистичен. Шумните и весели коледни празненства в градчето не се нравят на Гринч и затова той решава да възпре настъпващия празник, маскирайки се като Дядо Коледа и крадейки всички подаръци и украшения на Бъдни вечер. А защо трябва да се прочете? Въпреки че книгата е публикувана през 1957г., тя критикува комерсиалната страна на Коледа и напомня, че този празник е важен не само заради подаръците.

 

 

 

 

 

 

„Полярен експрес“ от  Крис Ван Алсбърг

На Бъди вечер малко момче се качва на мистериозен влак до Северния полюс заедно с други деца. Когато пристигат, той се запознава с Дядо Коледа, който му подарява първия коледен подарък за новия сезон.

Тази класическа книга пресъздава магията и чудото на Коледа през наивното и чисто детско съзнание.

 

 

 

 

 

 

 

Надяваме се, че и Дядо Коледа се е погрижил, за да прекарате време в чудния свят на литературата, и е оставил под елхите ви любимите  ви книги .

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *