Българското представяне на Олимпиадата в Пекин

Тазгодишната олимпиада донесе много нови вълнения, очаквания и силни емоции – били те топли и радостни или спиращи дъха. Едно е сигурно, това спортно събитие от най-висок ранг показа силната воля и посветеност на нашите атлети, които дадоха всичко от себе си, за да донесат успехи на родината.

 

Алпийски ски

Алберт Попов подобри най-доброто българско класиране в ски гигантски слалом, завършвайки на 17-то място. Той финишира на 9-то място в ски слалома, като показа страхотния си потенциал и ни накара да мечтаем и за повече. Камен Златков записа силно каране в първия манш на слалома и даде 20-о време, преди да не успее да завърши във второто каране. Ева Вукадинова завърши 36-а в гигантския слалом и не успя да завърши един от маншовете на ски слалома.

 

Алпийски сноуборд

Българският сноубордист Радослав Янков се класира за елиминациите в паралелния гигантски слалом на Олимпийските игри в Пекин. След много силно второ каране, той достигна до финалите, които започват днес в 08.48 часа българско време. За първи път в кариерата си, на своето трето участие на олимпийски игри, Янков успява да намери място в преките елиминации на дисциплината с общо време 1:22.48 минути, което му отреди 15-а позиция в квалификациите.

 

Биатлон

България се представи много добре и зае 18-о място в щафетата на 4 по 7,5 км за мъже по биатлон на олимпийските игри в Пекин. Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Геджиков и Антон Синапов направиха две наказателни обиколки, използваха 11 допълнителни патрона и останаха на 7:15.1 минути зад победителите от Норвегия. В биатлона се проведе индивидуалната надпревара на 15 километра. С най-предно класиране завърши Мария Здравкова, която остана 50-а, Милена Тодорова е 52-ра , а Даниела Кадева остана последна. Българският квартет в женската щафета на 4 по 6 километра от турнира по биатлон на Олимпийските игри в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева се класира на 18-о място от 20 стартирали щафети.

 

Фигурно пързаляне

Тази година имахме състезателка и във фигурното пързаляне. Българската представителка завърши на 24-о място в крайното подреждане при жените. Тя сподели, че продължава дасе готви за следващия олимпийски цикъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *